Om SBRIF

Historik om SBRIF!

I samband med att Stadsbrandkårerna arrangerade ett inofficiellt mästerskap på skidor i Gävle, den 23 januari 1944, väcktes också ett förslag till bildandet av idrottsförbundet för brandsoldater. Och i Gävle valdes en interimsstyrelse som fick till uppgift att lägga förslag till stadgar och verksamhet.

Styrelsen kallade till möte i Göteborg den 26 augusti 1944 och denna dag fick förbundet sin första ordinarie valda styrelse. Vid bildandet av idrottsförbundet avhölls också det första Svenska Brandkårsmästerskapet, första grenen blev orientering. En gren som också har haft stor betydelse för brandmannens yrkesroll under alla år.

Vid förbundets bildande anslöt sig 22 städer från Skellefteå i norr till Helsingborg i söder. Svenska Brand och Räddningstjänstens Idrottsförbund bildades 23 augusti 1944.

SBRIF idag!

Förbundet har idag ca 94 stycken medlemsorganisationer samt ett antal enskilda medlemmar från hela Sveriges avlånga land.

Idag  finns det 16 stycken  olika tävlingsdiscipliner att välja mellan som  genomförs som officiella brand-SM och där det delas ut medaljer på.

Förbundet har en huvudstyrelsen som består av en ordförande, en sekreterare, en kassör och tre ledamöter. Styrelsen har årligen två styrelsemöten normalt ett på våren och ett på  hösten  samt att det varje år hålls ett årsmöte oftast i samband med någon tävlingsaktivitet.

4 reaktion på “Om SBRIF

 1. Kjell Larsson

  Är man medlem som pensionär från Sigtuna Arlanda Räddningstjänst nuvarande Attunda ???

  Svara
 2. Lennart Larsson Ordförande

  Du är välkommen och se gärna i stadgarna vad som gäller angående medlemskap

  Svara
 3. Fredrik Pettersson

  Hej!

  Vart hittar jag anmälnings uppgifter och information om badminton sm, Mtb cykel och terränglöpning?

  Mvh Fredrik Pettersson
  Örsundsbro räddningstjänst

  Svara
 4. Antonio Toscano

  Hejsan
  Kontakta gärna mig på ndan mejladress?
  Mvh Antonio Toscano

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *