X-Fire Games avgjort

Av | 2 februari, 2015

Datumet är den 28/1 2015 och en ny gren i SBRIF’s tävlingskalender ska testas, X-Fire Games, The Battle of the Brave. Platsen är Rosvalla arena i Nyköping och tävlingsformen är vad man i dagligt tal kallar för Crossfit eller funktionell träning.

En träningsform som i många moment påminner om vårt arbete som brandmän. Här gäller det inte bara att vara starkast i vissa lyft man måste vara uthållig också. Allt från tunga lyft, löpning och rodd till att bära sin kamrat och att klättra i rep var moment som alla tävlanden tog sig igenom under dagen. Man samlade poäng i tre olika grundtävlingar där sedan de fyra bäst placerade i respektive klass gjorde upp i ett avslutande finalheat. Klasserna i år var individuell herr och dam samt lagtävling.
Tävlingens initiativtagare och spindeln-i-nätet var Emelie Rapp från Södertörns brandförvarsförbund och hon ska ha en stor eloge för att tävlingen blev av. Till sin hjälp hade hon även Sörmlandskustens Crossfit med Felicia Bucknell i spetsen som hjälpte till under själva tävlingsdagen med allt från domare och funktionärer till utlåning av vikter och speaker.

Calvin Keyser-Allen från Concor Crossfit programmerade tävlingsgrenarna som givetvis hade lite brandkårstema som till exempel att ha en extra viktväst i vissa av grenarna för att efterlikna våra andningsapparater.

Vi hoppas nu att denna tävling kommer fortsätta framöver och nu söker vi personer/räddningstjänster som kan tänka sig att arrangera tävlingen nästa år.

Hör av er till undertecknad rätt snart i så fall.
Resultat och bilder hittar ni under resultatfliken
/Fredrik Bäcklund

En reaktion på “X-Fire Games avgjort

  1. Anders Axe

    Hej!
    Om man vill tävla i mixlag är det jujättesvårt om båda måste tillhöra samma räddningstjänst! Pga att det är så få kvinnliga brandmän. Vi har bara två i Sthlm.. Är det ngt ni skulle kunna tänka er att ändra på?
    Med vänlig hälsning, Anders

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *