Nyheter inför Rinkbandy brand-SM 2016.

Av | 21 oktober, 2015

Varför?

Det har funnits önskemål från deltagande rinkbandy lag att man vill spela flera matcher, inte bara att det blir en match och sen är man borta ur turneringen.

Därför vill förbundet införa lite förändringar i spelschemat och det blir för båda klasserna.

Och det innebär att första omgången kommer att spelas som en mindre dagturnering där man är upp till 4 lag per grupp och spelomgång där varje grupp kommer att utformas så den blir geografiskt praktisk, så att det blir så korta resor som möjligt.

De lagen som går vidare kommer att genomföras som cupspel. Och därefter slutspel som vanligt med 4 lag per klass

Genomförandet blir då i första omgången att alla lag möter varandra ex, är man fyra i gruppen och då blir det tre matcher per lag. Detta innebär också att vi får korta ner speltiden lite och förslag är om man är fyra lag så spelas varje match 2×15 min, är man bara tre lag kan man kanske spela 2×20 min per match. Angående speltid så kom gärna med synpunkter på hur ni skulle vilja ha det.

Ni som anmäler er kår funderar också på om ni har möjlighet att stå som värd för första omgången

Anmälan till rinkbandy SM i allmän och oldboys klass 2016.

När ni har betalat 300:- i anmälningsavgift till bg:5894-1683 är ni anmälda. Mejla vilken kår, klass, kontaktperson och mailadress till christer@slona.st

Sista anmälningsdag är 15 november

3 reaktion på “Nyheter inför Rinkbandy brand-SM 2016.

 1. Tony Lindström

  Hejsan.
  Tycker det vore så mkt roligare ifall ni inför stationslag igen, och många jag pratat med tycker detsamma. Som det är idag är det de större förbunden som kan vara med. Hur kul är det för en mindre kår och vara med när man inte får låna bollen?
  Fler lag kommer anmäla sig då igen.

  Mvh Tony.

  Svara
  1. Björn Gannsjö "södertörn"

   Hej Tony!
   Jag håller med dig! problemet vi har är att vi inte får ihop stations lag längre. Vi var tvungna att sluta spela hockeybockey som fys på arbetstid för några år sedan. Det har inneburit att intresset dött på flera stationer i Södertörn. Därför har det bildats ”intressegrupper”. De som fortfarande vill spela men jobbar på en station där man inte mönstrar ett lag ska också få vara med. Det kan vara en del av anledningen till förbundslag. Hälsning Björn

   Svara
 2. Robban

  Min känsla är att det borde spelas 2*20 matcher i gruppspelen.
  Hur pass geografiskt ska det bli? Då man ändå är garanterad flera matcher så kanske det inte gör något att behöva åka lite längre.

  / Robban Södertörn

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *