Cykeln är avgjord

Av | 13 september, 2023

Cykel-SM 2023

Tempo Borås 

Volvo proving ground i Hällered stod som värd för årets landsvägstempo. Fyra varv på den  6,2 kilometer långa höghastighetsovalen skulle avverkas för samtliga deltagare. Totala sträckan om nästintill 25 km som sades vara helt platt var  dock inte så. Några höjdmeter avverkades ändå om än långt ifrån förra årets rekordstigning i Orsa. 

Ett 50-tal cyklister, blandat från brand och polis, kom till start och alla tyckte det var ett väldigt lyckat arrangemang och skönt att åka helt utan biltrafik. 

Ett väldigt lyckat koncept och ett stort tack till Volvo som lät oss låna deras bana, till Marcus Claudelin från Göteborgspolisen som hållit i alla trådar vad gäller tempotävlingen samt till Borås brandkår som ställde upp med funktionärer så tidtagning, prisutdelning mm funkade klockrent. 

Resultaten hittar ni via länken: 

https://www.sportstiming.se/event/13144

Till nästa års tempo behöver alla ni som startade i år ta med en kollega som kommer till start. Då blir det rekord igen i antalet startande. 

MTB Alingsås 

På Allebikes bakgård strax utanför Alingsås hade vi fått en specialbyggd bana för oss och detta SM. Även på MTB skulle fyra varv avverkas innan segrarna var korade.

En bana som var utslagsgivande men en rejält tuff backe följt av en del teknisk cykling men inte supersvår. Allebike hade varit framme med grävskopan och fixat både undergångar, broar, velodromkurvor som varvades med vanlig skogsstig.

Ett stort tack till Amanda Nordin på Alingsåspolisen som såg till att hela MTB arrangemanget flöt på prickfritt. Tack även till Allebike som ställde upp med parkering, bana och möjligheter till ombyte. 

Vart vi ses nästa år återstår att se, kanske just hos dig som läser detta?! 

Resultaten hittar ni via länken:

https://www.sportstiming.se/event/13166

2 reaktion på “Cykeln är avgjord

  1. Marcus Claudelin

    Tack för fin återkoppling. Får nog ändå hålla fast vid att det knappt kan bli plattare än 50 höjdmeter på 25km 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *