Golf-SM

Av | 7 september, 2018

Brand-SM i golf 2018 har avgjorts den 28-30 augusti på Jönåkers Golfklubb. Som värd för arrangemanget stod Sörmlandskustens Räddningstjänst (huvudort Nyköping) och Nyköpings brandkårs kamratförening. Det var trevliga dagar i Nyköping och på Jönåkers golfklubb så ”brandgolfsverige” får tacka så mycket för besöket!
Några ur arrangörsstaben.

I openklassen segrade Jesper Hagberg, Sörmlandskusten, med ett slag före fjolårets segrare (undertecknad spelande skribent) Markus Forsberg, Storstockholm. Därmed bröt Jesper en fyra år lång segersvit för Markus i openklassen. Jespers kollega i lagtävlingen Martin Fehrm Johansson blev trea ytterligare ett slag efter så i år var det jämnt in på 18:e hålet. I Lagtävling Open är det lätt att räkna ut segrande lag om man hängt med i texten. Sörmlandskustens Räddningstjänst med Martin Fehrm Johansson och Jesper Hagberg vann stilfullt för tredje året i rad.

I yngre oldboysklassen fick vi se storspel av Bengt Jörnestrand, Räddningstjänsten Storgöteborg. Bengt vann denna klass stort med 10 slag före tvåan och fjolårssegraren Christer Carlsson, Storstockholm, på samma resultat som räckt till seger i openklassen (ovanligt bra alltså), d.v.s. 150 slag. Christer fick därmed överlämna segerkavajen som står på spel i denna klass.

Bengt Jörnestrand och Christer Carlsson

I oldboysklassen vann fjolårssegraren Åke Olsson, Räddningstjänsten Storgöteborg, två slag före fjolårstvåan Ronny Rylander, Storstockholm. Vi ser fram emot en ny spännande duell på Haningestrand nästa år!

I lagtävling oldboys spelade de båda segrarna i oldboysklasserna i samma lag så det blev ett mycket svårslaget lag. Bengt Jörnestrand och Åke Olsson vann denna lagtävling med 16 slag före tvåan Storstockholm med Christer Carlsson och Ronny Rylander.


Bankettsalen

En av höjdpunkterna vid årets tävlingar var banketten vars skådeplats var samma som vid Nyköpings gästabud – nästan exakt 700 år tidigare. Det blev en välbehövlig historierepetition (i alla fall för undertecknad) då det spekulerades vilt runt borden om vilka kungar det egentligen var som fick svälta ihjäl på denna plats. Erik och Valdemar, bröder till kung Birger Magnusson ska vara rätt enligt mina noteringar. Ingen av oss golfare behövde dock svälta denna gång för maten fick fem av fem stjärnor! Underhållningen var också toppen – livemusik framförd av ”Sisters of Soul” från Nyköping.

Nästa år firar brand-SM i golf 40 år och Södertörn med Rolf Eriksson står som värd med spelplats Haningestrands GK. Vi ser fram emot en fin tävling och lite skärgårdsliv i Haninge. Tveka inte att anmäla Er! Vi ser gärna fler kvinnliga deltagare! Brandingenjörer, inspektörer, brandchefer o.s.v. är varmt välkomna men också statlig räddningstjänst i form av flygplatsräddningstjänst samt industribrandkårer och deltid.

På plats i Sörmland för SBRIF:s räkning, spelande skribent:
Markus Forsberg, Storstockholms Brandförsvar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *