Brand SM i Golf 2022

Av | 11 september, 2022

BrandSM i golf 2022 har mellan 6-8 september spelats i Malmö och på Malmö Burlöv GK. Ett stort tack till Räddningstjänsten Syd med Kristoffer Stigsson och Mats Hansson i spetsen. Ett stort tack även till Malmö Burlöv GK med förre landslagskapten Peter Svallin som stort stöd till tävlingarna. Ett professionellt arrangemang rakt igenom!

Skåne bjöd på fint väder och friska vindar från öst. Golfbanan med dess snabba och fina greener bjöd oss på en fin upplevelse men också lite fallgropar – vilket några av oss fick erfara. Dag två spelades i storm och grenar från de vackra pilträden bröts och flög över oss i vinden.

Pristagarna

Bäst i openklassen var Jim Enbom från Räddningstjänsten Luleå. Han visade därmed som gammalt basketproffs att han bemästrar även golf i hård vind! Bevisligen går det också att hitta formen i Norrbotten. Jim vann två slag före Andreas Schultz, Räddningsjänsten Oskarshamn, som stod för ett mycket starkt andravarv på 76 slag i stormen.

I klassen Yngre Oldboys vann Bengt Jörnestrand, Räddningstjänsten Storgöteborg, den åtråvärda kavajen. Detta i en tight uppgörelse med fyra andrapristagare bara ett slag efter.

I klassen Oldboys vann Stefan Knutsson, Räddningstjänsten Västervik med tre slag före fjolårssegraren Åke Olsson.

I lagtävling Open fick vi se ett starkt lagarbete från fjolårssegrarna Fredrik Dackland och Joakim Thorén, Storstockholms Brandförsvar, som även detta år vann denna tävling.

I lagtävling Oldboys vann Bengt Jörnestrand och Åke Olsson, Räddningstjänsten Storgöteborg. Lika fint lagarbete här!

Ett stort grattis till alla vinnare, pristagare och deltagare för fina insatser i Malmö! Både kamratmiddag och bankett var mycket gemytliga och här samverkades det på hög nivå mellan Sveriges räddningstjänster! Nästa år hälsar Nerikes Brandkår välkommen med spel på Kumla GK. Vi hoppas se många brandmän, chefer, ingenjörer o.s.v. från både statlig, kommunal och privat sektor på start i Kumla!

För SBRIF i Malmö / Markus Forsberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *