Resultat Golf-SM

Av | 4 september, 2023

För nya läsare! Vad innebär egentligen ett Brand SM i golf? Visst är tävlingsmomentet centralt men viktigast är ändå det nätverk av kollegor som möts under avslappnade former. Samverkan på riktigt och inget att vara orolig för! Anmäl dig till nästa år!

Årets Brand SM i golf har spelats i skomakarnas- och skotillverkarnas stad Kumla, en del av Närke och Nerike Räddningstjänst operativa område. Kumla Golfklubb är en liten fostrande pärla som stod spelklar 1986. Regionen drabbades hårt av kraftiga regnfall i augusti 2023. Det var ett tag oklart kring tävlingarnas genomförande men Kumla GK svalde regnet och banans personal har gjort ett jättejobb – tack! Banan ligger på ett kulturhistoriskt område med en historia bak till stenåldern. Inom området har man brutit skiffer, olja under andra världskriget m.m. Mexiteglet kommer också härifrån. (källa: äldre kunnig man på Kumla GK)

Vi tackar arrangerande Nerike Räddningstjänst med Morgan Sandberg, Fredrik Bäcklund och Jens Nilsson i spetsen! Stort tack också till frivillig brandpersonal på banan och klubbens personal och restaurang!

För första gången i Brand SM har vi en damklass inom golfen och en kvinnlig mästare. Charlotte Wiberg, Nerike Räddningstjänst, vann i en tät kamp över Anna Larsson, Södertörns Brandförsvarsförbund.

Intervju men Charlotte:

  • Beskriv din upplevelse av Brand SM

”Kul att vara med bland alla ”gubbar” och det är roligt att det satsas på oss tjejer. Det är positivt med gemensamma arrangemang som innebär nätverkande och samverkan på ett lustfyllt sätt. Man pratar mycket jobb men också vardagsämnen på och utanför banan.”

  • Hur fick du idén att anmäla dig till tävlingarna?

”Idén kom eftersom Nerike Räddningstjänst arrangerar och jag arbetar som ingenjör här.”

  • Hur var matchen mot 2:an Anna Larsson?

”Matchen var sportslig och kul! Vi hjälpte varandra istället för att skratta åt missar.”

Openklassen vanns efter ett mycket spännande särspel av Richard Axéll, Brandkåren Attunda, före Alexander Ekman, Storstockholms Brandförsvar. Alexander Ekman fick lite plåster på såren då han tillsammans med sin bror Martin Ekman vann lagtävling Open. Storstockholms Brandförsvar behåller därmed lagtiteln men den treåriga sviten för lag två, Fredrik Dackland och Joakim Thorén är därmed bruten.

Många andra fina prestationer fick vi se i Kumla. Jag hänvisar till resultatlistor och bilder. Nästa år ser vi fram emot ett Brand SM med många gamla och nya deltagare!

För SBRIF i Kumla

Markus Forsberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *