Förslag för en ny utformning av Rinkbandy

Av | 6 september, 2015

Tjena boys!

Ifjol mailade Johan Svensson från Luleå räddningstjänst ut ett förslag på hur vi kan få mer stationer att eventuell anmäla sig till rinkbandyn. Johan vände sig i första hand till allmänna klassen, och nu vill vi försöka locka fler lag till oldboys. Grundtanken bakom förslaget är att få fler lag att anmäla sig, och då kan ett poolspel vara ett alternativ. Vi presenterar tankarna kring det nedan. Nu har vi chansen att påverka årets spel innan anmälan och lottning genomförs.

Vi här uppe i Luleå börjar känna en liten oro att intresset för RM i Rinkbandy börjar minska och det blir bara färre och färre lag anmälda, varav vissa lag knappt får ihop ett lag på bortamatcher och blir tvungna att lämna WO.

Vårt förslag vi har är att man på något sätt anordnar ett poolspel med 3 alternativt 4 lag beroende på hur många lag som är anmälda och därefter går då det vinnande laget eller flera vidare till en ny pool alternativt slutspel.

Samtidigt får alla lag känna på lite ”slutspels-känsla”. Alla vill ju såklart vinna, men för många handlar det framförallt om att efteråt få reflektera över livet i bastun och knyta nya kontakter och ha en underbart trevlig kväll med allt vad de innebär.

Hur en poolindelning skulle se ut tål ju också att diskutera lite, ska vi ha en Norr-, Söder-, Öst-, Västpool? Ska då Söderhamn som de ser ut nu spela i Norrpoolen? 66 mil enkel väg till oss i Luleå? Eller ska vi helt enkelt köra en tombola och då får man acceptera att man får den lottning man får? Vissa Räddningstjänster har såklart knapert i kassan och inte alls alla möjligheter att åka iväg på längre resor, de får man såklart ta hänsyn till. Men det kanske är lättare att få pengar om man vet att man får spela minst 2-3 matcher istället för att bara spela 1? Man kanske får göra en seedning med föregående resultat?

Det finns en hel del frågor som ska besvaras såklart, men det vi vill komma med detta är att vi ska försöka få in fler lag till RM så att vi inte år efter år tappar lag och om några år är det helt utdött.

Vi i Luleå tar gärna på oss att hjälpa till kring detta upplägg. Det här förslaget är inte förankrat med SBRIF. Vi tar gärna emot synpunkter från er och hoppas på fler anmälda lag till årets spel. Hjälp gärna till att sprida detta till andra stationer dit vi saknar adresser.

Jim Olsson & Fredric Lundqvist

Kontakt: jim.olsson@rtj.lulea.se (070-286 52 77) eller fredric.lundqvist@rtj.lulea.se (0706- 260 260)

5 reaktion på “Förslag för en ny utformning av Rinkbandy

 1. Alexander Lindström

  Låter som ett spännande förslag att arbeta vidare med! På detta sätt blir det fler möten och roligt för fler lag. Vi i Umeå har diskuterat problemet regelbundet, dvs. att det blir färre anmälda lag, det gäller verkligen att vidta åtgärder innan det är för sent. Jag gillar idén att göra det roligare för de lag som normalt inte är starka nog att ta sig hela vägen. Självklart blir gruppindelningen och avstånden mellan kommunerna problematiskt. Vi har det problemet redan idag med stor andel WO resultat då avstånden är stora. Allt fler av oss bekostar deltagandet utan ekonomiskt stöd av kåren

  Kanske det går att ha 3-4 lag i varje grupp som möts samma dag på en plats, då blir det ”små slutspelsmöten” innan de riktiga slutspelet, men med alla fördelar. effektivare tidsplan och färre resor. Om detta är möjligt i praktiken låter jag vara osagt.

  Jag kan föra Umeå Brandförsvars talan att vi står bakom en översyn av nuvarande spelform, annars riskerar den negativa trenden fortsätta.

  Mvh
  Alexander Lindström
  Umeå Brandförsvar

  Svara
 2. Jonas

  Hej Hej!

  Vi i Borås tycker detta förslag är väldigt bra då man kan få lira mer än en match per säsong! 🙂

  // Jonas

  Svara
 3. Robban Berggren

  Tycker att det låter som en bra ide att man kör någon form av gruppspel med 4 lag och alla möter alla.
  Vinnaren går vidare till nästa omgång, på så sätt får ju alla möjligheten att spela fler matcher.
  Kan tänka mig att gå ner till 2*20 minuters matcher så att man hinner med fler matcher på samma dag.

  Mvh
  Robban Berggren
  Södertörns Brandförsvar

  Svara
 4. Fredric Lundqvist

  Skoj att många är positiva, vi i Luleå har också fått samtal från andra räddningstjänster som ställer sig positiva till detta. Vi skulle också behöva nå ut till andra lag som fallit bort de senaste åren, och berätta om detta upplägg. Det blir ju aktuellt om föreningen bestämmer sig för att testa detta förslag?

  1. Beslut om spelform
  2. En grupp som jobbar med utformningen av upplägget
  3. Testa detta säsongen 15/16
  4. Utvärdera

  Med vänlig hälsning

  Fredric Lundqvist
  070-626 02 60
  fredric.lundqvist@rtj.lulea.se

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *