Brand SM Golf Ale GK 7-9 september 2021

Av | 29 september, 2021

Årets svenska mästerskap för räddningstjänstpersonal har avgjorts i Göteborg och på Ale Golfklubb. Som arrangör för mästerskapet stod Christer Dyrfelt, Räddningstjänsten Storgöteborg. Efter ett uppskjutet Brand SM 2020 på grund av Covid-19, samt många osäkerhetsfaktorer även i år, kunde vi slutligen få till ett mästerskap och hålla traditionen vid liv.

Christer har som arrangör gjort detta möjligt tack vare stor flexibilitet och hårt arbete. Som spelande arrangör ledde även Christer Dyrfelt openklassen efter första speldagen. Det var spännande hela vägen men slutligen vann Markus Forsberg, Brandkårens IK Storstockholm, två slag före 2019 års segrare Fredrik Dackland och fyra före Christer Dyrfelt.

Segrare individuellt fr.vänster: Åke Olsson Gbg (Oldboys), Håkan Strömberg Gbg (Yngre oldboys), Markus Forsberg (Open)

I klassen Yngre oldboys, där den åtråvärda kavajen står på spel, segrade Håkan Strömberg, Räddningstjänstens IF Storgöteborg, före Lennart Larsson och Bengt Jörnestrand.

I klassen Oldboys hittar vi välbekanta namn i topp. Åke Olsson, Räddningstjänstens IF Storgöteborg segrade här före Bengt Axgren och Ulf Lindgren. Räddningstjänstens IF Storgöteborg tar alltså här en trippel på pallen – grattis!

I lagtävling Open segrade lag Fredrik Dackland/Joakim Thoren, Brandkårens IK Storstockholm, och försvarade därmed sin lagseger från 2019.

I lagtävling Oldboys segrade lag Bengt Axgren/Håkan Strömberg, Räddningstjänstens IF Storgöteborg.

Från SBRIF vill vi tacka för intresset i årets mästerskap som blev en ”lightversion” utan kamratmiddag och bankett, eftersom vi befinner oss i en pågående pandemi. Nästa år får vi hålla bollen lågt för då ska vi till vindarna i Malmö och Räddningstjänsten Syd. Vi hoppas då att pandemin är över och att vi åter kan ha kamratmiddag och bankett! Tills dess – ha det ”gött” som våra vänner i Göteborg brukar säga.

För SBRIF, på plats i Göteborg: Markus Forsberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *